top of page

ליווי הורי החבר.ה השכול.ה

להורים של בנות ובני הזוג השכולים צפויה התמודדות כפולה. פעמים רבות החלל היה בן בית אצלם וגם הם מרגישים את גודל האובדן והכאב על נפילתו. בנוסף, הם חווים את בתם או בנם הנמצא במשבר עצום, ומשתנה בבת אחת מתוך הכאב הנורא והשכול.

 
העובדה שצוות עמותת "הותיר אחריו חבר.ה" מורכב רובו ככולו מחברות שכולות ותיקות, הציף את הצורך החשוב לתת מענה, הדרכה וכלים להורים כדי שיוכלו להיות משמעותיים עבור בתם או בנם ולתמוך בהם ברגעים הקשים. 


המעטפת שמקבלים הורי בנות ובני הזוג השכולים מורכבת מרבדים שונים, החל ממלווה אישית הנמצא.ת עבורם החל מימי השבעה ומסייעת להם ממש בשלבים הראשונית של ההתמודדות. מיד בתחילת מלחמת "חרבות ברזל" נפתחה קבוצת תמיכה והדרכה להוריהם של בנות ובני הזוג השכולים. הקבוצה נפגשת בזום אחת לשבוע במתכונת של קבוצת רכבת (מי שחש צורך, מצטרף. אין מחויבות להמשכיות וקביעות). את קבוצת ההורים מנחים הפסיכולוג הראשי של העמותה, ד"ר אפרי בר נדב והפסיכולוגית הבכירה מיכל ביבי. בנוסף, מוצע טיפול משפחתי של 8 מפגשים להוריהם של בנות ובני הזוג השכולים. לטיפול יכולים להצטרף גם האחים של בנות ובני הזוג השכולים.


בנובמבר 2024 לראשונה ערכה העמותה כנס להורים של בנות ובני הזוג השכולים, בו עלו האתגרים והדילמות הייחודים, ודרכי ההתמודדות המותאמים. 

ליווי אישי.png

© 2025 כל הזכויות שמורות לעמותה לתמיכה נפשית לחברות חללי צה"ל   |   עיצוב האתר //  one adv 

bottom of page