top of page
ASSISTANT FONT_תמונת מצב.png
קו1.png

העמותה הוקמה בשנת 1998, ולאורך 25 שנות פעילותה עד ל – 7.10 היא טיפלה בכ–500 בנות ובני זוג שכולים במצטבר. העמותה זוכה לשיתוף פעולה מלא של מערך הנפגעים בצה"ל ושל אגף משפחות והנצחה במשרד הביטחון. עם השנים הוכרה העמותה על ידי משרד הביטחון כארגון יציג. בעקבות פעילות העמותה, כיום יש לחברות השכולות מעמד מיוחד בשכול הישראלי, והכרה חברתית, ואף צבאית, למקומן הייחודי במשפחת השכול.

מלחמת חרבות ברזל: מאז ה – 7.10.2023 נפלו למרבה הכאב 833 חללי צה"ל וכוחות הביטחון, אשר הותירו אחריהם מספר בלתי נתפס של 309 בנות ובני זוג שכולים חדשים. לצערנו, בכל יום שעובר המספרים רק גדלים.

קו4.png

העמותה החלה בפעילות למתן מענה מידי לעשרות בנות ובני הזוג השכולים החדשים מאירועי ה – 7.10, כבר באותו ערב, ובהמשך עטפה וטיפלה במאות בנות ובני הזוג השכולים החדשים ממלחמת חרבות ברזל.

עיקרי פעילות העמותה בשנה שחלפה מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל:

ביום שישי שלפני יום הזיכרון ערכנו את אירוע יום הזיכרון המסורתי שלנו, באולם הכנסים של מייקרוסופט שנתרם על ידם. את הטקס הנחה עידו גרינברג והופיעו בו בהתנדבות ברי סחרוף ורוני דלומי. באירוע השתתפו כ – 250 בנות ובני זוג שכולים חדשים וותיקים ועשרות נוספים הצטרפו בשידור ישיר שלו.

בתחילת המלחמה יזמנו יחד עם ד"ר אפרי בר נדב, הפסיכולוג הראשי של העמותה, מחקר העוסק בחוויית האבל של בנות ובני הזוג השכולים. במחקר משתתפות חברות שכולות ותיקות לצד בנות ובני זוג שכולים חדשים שמתמודדים עם אבל טרי. המחקר מהווה המשך למחקר שפרסם ד"ר בר נדב בנושא בשנת 2008.

בט"ו באב הפקנו יחד עם הזמרת מירי מסיקה את השיר "הותיר אחריו חברה" שכתב משה קלוגהפט והלחין אוהד חיטמן. השיר מוקדש לעמותה ולחברות השכולות. זהו פרויקט שמילא אותנו בגאווה ותרם רבות להעלאת המודעות לכאבם הייחודי של בנות ובני הזוג השכולים של חללי צה"ל. לינק לשיר

בימים אלו אנו עובדות על פרויקט חדש ומרגש – התערוכה "פעימת לב" המספרת את סיפורה של העמותה דרך סיפורן של החברות השכולות. מדובר בתערוכת פופ אפ שתנדוד ותציג במרחבים שונים בארץ ובעולם. את התערוכה אוצרות טלי דביר לבנת וגילי סיוון כהן, ומוצגות בה תמונות החברות שצולמו על ידי רון קדמי. הפרויקט הושק בבית הנשיא במעמד רעיית הנשיא, הגברת מיכל הרצוג.

אנו גאות לספר שזכינו באות הוקרה מהאגודה לזכויות החולה על פעילותנו יוצאת דופן במהלך מלחמת "חרבות ברזל". כמו כן נבחרנו להיות אחת מעשר העמותות במיזם התרומה פרוג'קט 10 של חברת Leave a Mark, המלווה, כדבריה, "כל מי שיש לו משהו חשוב להגיד לעולם". 

החיבור והקשר עם משרד הבטחון התחזק עוד יותר השנה, והם מכירים בגידול העצום שחל בפעילותנו ובחשיבותו הרבה. אנחנו נמצאים בקשר רציף עם אגף נפגעים בצה"ל, ולאחרונה העברנו הרצאה בכנס לקציני נפגעים מכלל החיילות והשתתפנו בכנס לבנות ובני זוג שכולים שהם חיילים בעצמם, שיזם ענף נפגעים. נפגשנו גם עם נציבת קבילות חיילים, הגברת רחל טבת ויזל, שהתרשמה מאוד מפעילות העמותה, סייעה לנו רבות במקרים בהם נדרשו אישורים מיוחדים מול צה"ל ביחס לבנות זוג שכולות שהן חיילות, ואף ציינה כי תספר את סיפור העמותה ותדגיש את חשיבותה בכל קורסי המפקדים אליהם היא מוזמנת.

התבקשנו על ידי משרד הביטחון לטפל בחברות של חיילים חטופים, אלו שנרצחו לצערנו וגם אלו שהם בחיים, וכמובן נענינו לבקשה. הקמנו צוות ייעודי לנושא ובשיתוף הפסיכולוג הראשי של העמותה, איתרנו מטפלים ממערך הטיפול בחטופים. ברגישות ומקצועיות אנו מלווים גם את בנות ובני הזוג של החטופים.

השתתפנו והרצנו במספר כנסים מקצועיים ולפני מספר ימים ליווינו את ד"ר אפרי בר נדב, הפסיכולוג הראשי של העמותה, בהדרכה שניתנה על ידו לנציגי שגרירויות בריטניה, קנדה, ארה"ב ואוסטרליה, בהתמודדות ובמפגש עם השכול. סיפרנו שם את סיפור העמותה וסיפור החברות ותרמנו מהניסיון והידע הנרחבים שלנו. בהדרכה השתתפו גם שגריר בריטניה בישראל ורעייתו, שהתרשמה עמוקות מפעילותנו.

בחודשים הקרובים נקיים כנס מיוחד להורים של בנות ובני הזוג השכולים, וכן מפגש ייחודי לבנות זוג, ששכלו את אהובם שנים רבות טרם הקמת העמותה, ויצרו איתנו קשר לראשונה בעקבות המלחמה. אנו מקימים בימים אלו קרן לתמיכה בבנות ובני זוג שכולים מעוטי יכולת, קרן מלגות לימודים ומתחילים בפרויקט הכוונה תעסוקתית. קצרה היריעה מלהכיל את כל הפעילות. התוכניות והחלומות שלנו רבים ומגוונים ואנו פועלים לילות כימים להגשמתם, לרווחת בנות ובני הזוג השכולים של חללי צה"ל.

כבר ב – 8.10 העמותה הקימה חמ"ל חירום, מוקד חירום טלפוני וצוות איתור ייעודי, המורכב רובו ככולו מבנות זוג שכולות ותיקות, שהתגייסו לסייע. המוקדים וצוות האיתור פעילים גם היום.

העמותה הקימה מעל 300 צוותי ליווי חדשים לבנות ובני הזוג השכולים החדשים. כל צוות ליווי מורכב מבת זוג שכולה ותיקה ומטפלת מקצועית מתנדבת. צוות הליווי יוצר קשר עם החבר.ה ומשפחתה כבר בשבעה. הצוות מגיע לשבעה מעניק תמיכה ומסייע בעצה ותמיכה בימים הראשונים האיומים שלאחר הנפילה.

העמותה פתחה 18 קבוצות תמיכה בכל רחבי הארץ לבנות ובני זוג שכולים חדשים ובתקופה הקרובה צפויות להיפתח קבוצות תמיכה נוספות, לרבות קבוצות המשך. כל קבוצה נפגשת אחת לשבוע.

העמותה מקיימת 2 קבוצות תמיכה לבנות זוג שכולות ותיקות (קבוצת "צו ראשון" לחברות שכולות ותיקות שהן אימהות לחיילים וחיילות, וקבוצה לחברות שכולות שהן אימהות לילדים צעירים).

עד כה מימנה העמותה 1,046 מפגשים של קבוצות התמיכה שהיא מפעילה.

העמותה מימנה השנה 5,567 טיפולים פרטניים למעל 190 בנות ובני זוג שכולים חדשים ממלחמת חרבות ברזל, וכ – 40 בנות זוג שכולות ותיקות יותר.

העמותה הקימה שבוע לאחר ה – 7.10, ומקיימת מאז מידי שבוע, קבוצת הדרכה מקצועית להורי בנות ובני הזוג שכולים חדשים, בהנחיית הפסיכולוג הראשי של העמותה ד"ר אפרי בר נדב יחד עם מיכל ביבי פסיכולוגית מומחית. מטרת הקבוצה לתת תמיכה להורים בהתמודדות עם עוצמת היגון של בנותיהם ובניהם. בקבוצה השתתפו ומשתתפים עשרות זוגות של הורים.

העמותה גייסה למעלה מ-120 מתנדבים חדשים ולמעלה מ-190 מטפלים מקצועיים חדשים, שהצטרפו למערך המתנדבים והמטפלים הקיים של העמותה. מטפלי העמותה הם מהשורה הראשונה של המטפלים בישראל ולכולם יכולות מקצועיות גבוהות ומומחיות בליווי מטופלים המתמודדים עם אבל ושכול.

העמותה ערכה 6 הכשרות וכנסים מקצועיים למערך המתנדבים ולמערך המטפלים, כולל 2 כנסים פרונטליים במוזיאון אנו – מוזיאון העם היהודי בתל אביב. בנוסף התחלנו החודש בסדרה של 7 הרצאות מקצועיות בתחומי שכול ואובדן.

העמותה מפעילה מידי שבוע קבוצות הדרכה וליווי למטפלים ולצוותי החירום. בנוסף מקיימת העמותה קבוצת ליווי לצוות האיתור.

זכינו לחיבוק חם מרעיית נשיא המדינה, הגברת מיכל הרצוג שבסמוך לתחילת המלחמה הגיעה לחבק את בנות ובני הזוג השכולים החדשים, באירוע מרגש, שבו גם שרה הזמרת שירי מימון בהתנדבות. בהמשך אירחה אשת הנשיא את בנות ובני הזוג השכולים בבית הנשיא.

במהלך השנה האחרונה ערכנו 8 מפגשי תמיכה והעצמה לבנות ובני הזוג השכולים החדשים והוותיקים כאחד. במפגשים אלו זכו בנות ובני הזוג השכולים לחיבוק חם ועוטף. במפגשים אלו השתתפו מאות בנות ובני זוג שכולים חדשים וותיקים.

לקראת יום הזיכרון קבוצת סטודנטיות לתקשורת במכללת רייכמן בליווי המרצים שלהם עידו גרינברג (MISMAS) ויעל פדהצור, יצרו, בשיתוף העמותה, קמפיין להעלאת המודעות למעמדם המיוחד של בנות ובני הזוג השכולים של חללי צה"ל. הקמפיין זכה לחשיפה אדירה ברשתות ובפרסומי חוצות. לינק לצפייה.

בכנסת סייענו, יחד עם חברי כנסת מכל סיעות הבית בהסכמה משותפת, להעביר חוק המקנה זכויות לארוסות של חללי צה"ל, גם אם לא ניהלו משק בית משותף טרם החתונה.​

בשנה הקשה שעברנו כולנו, הצלחנו לתת מענה מידי ומיטבי לכלל בנות ובני הזוג השכולים של חללי צה"ל, והתאמנו במהירות את תשתיות העמותה לצרכים שגדלו באלפי אחוזים. כל זאת, קרה בזכות הרבה אנשים שסייעו, תרמו, התנדבו ונתנו מעומק ליבם – חברות עסקיות, קרנות, פדרציות, עסקים, קהילות ומאות אנשים פרטיים. תודתנו מעומק הלב לכל אחת ואחד מכם.

 

לצערנו הדרך עוד ארוכה. ההתמודדות עם האובדן נמשכת ומשתנה לאורך שנים, ולצערנו המלחמה טרם הסתיימה. אנו ממשיכים קדימה, ונוכל לכל אתגר שיגיע.

FLOWERS.png
bottom of page